spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Întâlnire Nicolae Ciucă – Eximbank Statele Unite pe tema proiectelor de infrastructură, printre altele

Premierul interimar se întâlneşte cu ambasadorul SUA, cu preşedintele Băncii de Import-Export a SUA şi cu un reprezentant al Departamentul Energiei din SUA.

Prim-ministrul interimar Nicolae Ciucă se întâlneşte miercuri cu Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, cu Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi cu Aleshia Duncan, reprezentant al Departamentului Energiei din SUA, potrivit agendei premierului de pe situl de internet al Guvernului.

”Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi Aleshia Duncan, Departamentul Energiei din SUA”, este înscrisă pe agenda premierului interimar, pentru ora 9:00.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a anunţat încă de vineri, cu ocazia vizitei la hidrocentrala de la Porţile de Fier, că Kimberly Reed, preşedintele Băncii  de Export-Import a Statelor Unite, care va sprijini investiţii strategice în România şi va asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari, va sosi  la Bucureşti pentru a discuta acordul cu Guvernul României.

”Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari. Kimberly Reed, preşedinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României şi Exim pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură, urmând a face şi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă”, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Reamintim că Eximbank este banca care în anii 2000 urma să finanțeze autostrada Transilvania, însă guvernul Adrian Năstase a renunțat atunci la aceasta. Nu este clar care va fi forma de finanțare a proiectelor de către Eximbank, însă acordurile de împrumut urmează să fie  votate de către majoritatea parlamentară.

În domeniul infrastructurii feroviare, unul dintre proiectele ce urmează a fi implementate este linia de cale ferată care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, între Polonia și România, ambele țări membre NATO.(D.C.)

Ultimele Articole