spot_img
joi, decembrie 2, 2021
spot_img

Întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi. Nemulțumiri în sistemul feroviar

O întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi, la care participă și ministrul Lucian Bode, a început la Palatul Victoria.

întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructură

”Întâlnirea premierului Ludovic Orban cu reprezentanții asociațiilor și patronatelor din domeniul transporturilor. Participă șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode”, este anunțul făcut de Biroul de presă al Guvernului.

Întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi. Listă lungă de probleme

La această întâlnire participă reprezentanții patronatelor din toate modurile de transport, inclusiv feroviar. Pe partea feroviară, temele ce pot fi abordate sunt dintre cele mai diverse: stadiul de execuție pe șantierele de infrastructură, întârzierile la plata salariilor la CFR SA, în condițiile în care la CFR Marfă și CFR Călători s-au plătit, tariful pentru utlizarea infrastructurii neachitat de CFR Călători către CFR SA și lista ar putea continua.

Transportul și cazarea muncitorilor de pe șantiere, probleme majore ale industriei feroviare

Reprezentanții industriei feroviare vor să semnaleze faptul că cele mai mari probleme întâmpinate pe șantiere sunt transportul muncitorilor și asigurarea meselor și a cazării angajaților, în condițiile pandemiei de coronavirus de tip nou.

De asemenea, operatorii feroviari părivați sunt nemulțumiți de faptul că au fost închise punctele de trecere a frontierei Stamora Moravița și Valea lui Mihai, inclusiv pentru traficul de marfă, cu toate că ele erau esențiale.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole