spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Întâlnire ARF-sindicate. Contractele de servicii publice, semnate pe zece ani

Vineri, 18 martie 2022, a avut loc a doua întâlnire a lunii cu sindicatele reprezentative din domeniul feroviar, ședința fiind organizată de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în format hibrid, urmare a ridicării stării de alertă din România.

La reuniunea de vineri au participat Ionuț-Cristian Săvoiu, secretar de stat în cadrul MTI, coordonatorul sectorului feroviar, președintele ARF Stefan Roșeanu și directorul general al S.N.T.F.C. ”CFR Călători” SA, Traian Preoteasa.
Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme legate de proiectele derulate de ARF, precum și diverse aspecte de actualitate din activitatea operatorilor feroviari de transport feroviar de călători.
Astfel, conducerea ARF a prezentat stadiul proiectelor ARF, atât cele privind achiziția de material rulant nou (rame electrice RE-IR și RE-R), cât și cele în legătură cu modernizarea materialului rulant (locomotive și vagoane) deținut de către operatorii de transport feroviar de călători, precum și demersurile efectuate de autoritate, în vederea încheierii contractelor de prestări servicii publice în transportul feroviar de călători pe o perioadă de 10 ani.
În a doua partea a ședinței, s-au dezbătut subiectele incluse de organizațiile sindicale în nota transmisă către conducerea MTI, în prima decadă a lunii martie 2022.
Subiecte precum organizarea mersului de tren, școlarizarea personalului sau creșterile salariale, urmează a-și găsi rezolvarea în contextul aprobării – în perioada imediat următoare – bugetelor de venituri-cheltuieli ale companiilor feroviare de stat, a implementării rezultatelor proiectelor de asistenta tehnică în derulare la nivelul ARF, dar și a proiectelor de cooperare în domeniul formării profesionale, demarate în martie 2022 de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, potrivit comunicatului.

Ultimele Articole