spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Întâlnire Adrian Zuckerman-Nicușor Dan. Ambasadorul SUA, sprijin pentru problemele de transport

O întâlnire Adrian Zuckerman-Nicușor Dan a avut loc luni, prilej cu care ambasadorul SUA la București a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor de transport şi infrastructură din Capitală.

întâlnire Adrian Zuckerman-Nicușor Dan

”Aşteptăm să lucrăm cu noul primar în problemele de transport, infrastructură şi ne-am luat angajamentul să sprijim rezolvarea acestor probleme. Cred cu tărie că în acest an în special e timpul renaşterii României. Sunt foarte entuziasmat că Bucureştiul are un nou primar atât de dinamic şi va transforma Bucureştiul nu doar în capitala României, ci sper că şi a Europei astfel încât Bucureştiul să îşi recapete locul pe care l-a avut în ceea ce priveşte arta, teatrul, literatura şi să fie recunoscut pentru asta”, a declarat Adrian Zuckerman.

Întâlnire Adrian Zuckerman-Nicușor Dan. Ambasadorul SUA, invitat la Primărie

La rândul lui, primarul general Nicuşor Dan a declarat că în discuţiile pe care le-a avut cu ambasadorul SUA la Bucureşti a primit promisiunea cu privire la sprijin pentru a crea un oraş inteligent, „în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe”.

El a adăugat că i-a adresat o invitaţie diplomatului american de a vizita Primăria Capitalei în viitorul apropiat. ”Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural şi am vorbit în discuţia pe care am avut-o despre deschiderea Bucureştiului către marile investiţii. Bucureştiul trebuie să înceapă, de asemenea, cu a pune bazele unei competiţii economice în interiorul Bucureştiului şi acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă o competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti. Am vorbit despre un ajutor şi de un transfer de tehnologie, şi am primit promisiunea şi sprijinul de la domnul ambasador, în ceea ce înseamnă oraş inteligent, în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe”, a afirmat Nicuşor Dan luni, la finalul discuţiilor cu ambasadorul SUA în România.

Ambasadorul SUA în România a avut discuţii, luni la sediul ambasadei, cu premierul Ludovic Orban şi cu primarul general Nicuşor Dan.

Metroul de suprafață, proiectul major al lui Nicușor Dan

Nicușor Dan a declarat în mai multe rânduri că intenţionează să acceseze fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pentru realizarea unor mari proiecte de care Bucureştiul are nevoie, cum ar fi metroul de suprafaţă, sau reabilitarea şinelor de tramvai.

Metroul de suprafață va circula pe infrastructura feroviară existentă în București, inclusiv pe cea pe care fostul edil al Sectorului 5, Daniel Florea, voia s-o taie la fier vechi pentru a construi un bulevard.

Ultimele Articole