spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

În Marea Britanie se va face inspectarea căilor ferate cu drone. Contract de 2,6 milioane de lire sterline

Heliguy, partener al DJI, va face în Marea Britanie inspectarea căilor ferate cu drone, pe baza unui contract pe trei ani estimat la 2,6 milioane de lire sterline.

inspectarea căilor ferate cu drone

DJI este liderul mondial în domeniul dronelor echipate cu camere de luat vederi.

DJI a anunțat la data de 2 iulie (marți) că partenerul său Heliguy a fost selectat să conducă misiuni cu drone în Regatul Unit. Astfel, Heliguy va fi însărcinat cu inspectarea rețelei feroviare operate de Network Railway și a infrastructurilor conexe acesteia. Acest contract, care se va întinde pe durata a trei ani de zile, este estimat la o valoare de 2,6 milioane de lire sterline (aproximativ 2,9 milioane de euro), informează apps-drones.com.

Inspectarea căilor ferate cu drone. Peste 32.000 km ”sub lupă”

Heliguy va utiliza în acest demers o flotă compusă din drone Matrice 200 sera V2 și Phantom 4 RTK. Compania va trebui să furnizeze dronele necesare pentru această operațiune, dar și să asigure mentenanța și repararea aparatelor de zbor. În fine, este inclusă și o componentă de formare, pentru a-i familiariza pe operatorii de la Network Rail cu utilizarea acestor dispositive.

Scopul este de a însoți angajații societății Network Rail în derularea misiunilor cu drone. Vor fi inspectați peste 20.000 de mile (aproximativ 32.000 km) de cale ferată, dar și 40.000 de infrastructuri critice, cum ar fi podurile și tunelurile din proximitatea liniilor.

Utilizarea dronelor pentru inspectarea rețelei feroviare va permite limitarea expunerii tehnicienilor la pericolele pe care acest tip de misiune le implică de obicei. În plus, nu va mai fi necesară întreruperea traficului feroviar, reducându-se astfel impactul financiar al inspecțiilor.

Ultimele Articole