Innsbruck isi extinde reteaua de tramvai

Tramvaiele au inceput deja sa circule pe noua sectiune de 4,3 kilometri, cu 12 statii, situata in zona Olympisches Dorf, din orasul austriac Innsbruck. Tramvaiele fac acum legatura intre Leipziger Platz si Josef-Kerschbuamer-Strasse, iar pe aceasta sectiune nou inaugurata circula tramvaiele liniilor 2 si 5.

Materialul rulant este fabricat de catre Bombardier.

Potrivit proiectului, a fost construita si o noua conexiune peste raul Inn. Intreg proiectul, de extindere a liniei de tramvai in acea zona, a sporit cu 40% mai mult capacitatea de transport, comparativ cu linia de autobuz, care pana in prezent deservea zona Olympisches Dorf.

Proiectul s-a ridicat la un cost de 290 milioane de euro si a fost finantat atat de catre Primaria Innsbruck dar si de catre landul Tirol. Linia face parte din proiectul Regionalbahn, iar acesta, la randul sau, prevede extinderea retelei de tramvai in tot orasul Innsbruck.

In consecinta, urmatoarele etape ale proiectului prevad extinderea retelei pe o sectiune in lungime de 1,2 kilometri de la Schützenstrasse pe noua linie catre Rum, precum si extinderea pe o sectiune de 2,2 kilometri din Technik West catre Völs.

Cele doua sectiuni vor fi date in folosinta in 2021.