sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Licitație pentru înlocuire macazuri în stația Curtici, lansată de Regionala Timișoara a CFR SA

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru înlocuire macazuri în stația Curtici, în valoare de peste 125.000 de euro.

înlocuire macazuri în stația Curtici interoperabilitate pe Curtici-Sighișoara infrastructura feroviară din Arad Brașov-Sighișoara cu trenul linia ferată Brașov-Sighișoara

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect „Întreținere Coridor IV Paneuropean, tronson Frontiera Ungaria-km 614 Ghioroc (preț inclus materiale, manoperă) fără utilaje grele de cale”.

În stația Curtici Gr.A, în capătul Y care este o zonă intens exploatată, unde sunt necesare lucrări de înlocuire a traverselor de lemn speciale pentru aparate cale, precum și înlocuirea traverselor de lemn normale necorespunzătoare pe curbele după aparatele de cale: S132A cu acces la linia 16A, S134A cu acces la liniile 17A și 18A și pe curba de la vârful S82A. Este necesară și înlocuirea a două macazuri care prezintă uzuri ale acelor.

Având în vedere starea căii pe zona aparatelor de cale menționate mai sus din stația Curtici Gr.A cap.Y, stare care ar putea pune în pericol siguranța circulației trenurilor coroborat cu forța de muncă de la această dată existentă la districtele de linii, insuficientă pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucționale, se impune executarea lucrărilor cu firme specializate, autorizate AFER. Realizarea lucrării se va face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplinească condițiile de siguranță a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CNCF CFR SA privind circulația trenurilor. Executantul lucrării asigură achiziția materialelor necesare, conform caietului de sarcini.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de 60 de zile este de 630.020,46 lei, echivalentul a 127.000 de euro.Condiții de participare la licitația pentru înlocuire macazuri în stația Curtici

Pentru participarea la licitație se solicită experiență similară. Ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor lucrari similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani calculați de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor.

Lista va conține valori, perioade de executie, beneficiari, din care să rezulte ca a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 600.000 de lei.

Garanţia pentru participare este de 6.300,20 lei fără TVA pentru o perioadă de valabilitate de șase luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 13 octombrie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabila până la data de 13 aprilie 2022. (A.B.)

Ultimele Articole