spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

InfraTRANS 2017: “Sistemul de metrou va deveni coloana vertebrala a transportului public din Bucuresti”

“Sistemul de metrou din Bucuresti a devenit o componenta importanta a transportului public, iar pentru incurajarea si cresterea cotei de transport, avem in plan optimizarea si dezvoltarea serviciilor. Avem demarat proiectul de modernizare a accesului in statii, am inaugurat doua statii noi, continuam proiectul Magistralei 5 si avem in plan si Magistrala 6. In cadrul strategiei 2030, proiectele Metrorex au nevoie de investitii de peste 4 miliarde de euro,” a declarat Marin Aldea, director al Metrorex, in cadrul evenimentului INFRATRANS®, organizat de Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania si Club Feroviar.
Metrorex demareaza proiectul de modernizare a sistemului de acces in statii care va fi realizat pana la sfarsitul acestui an. In cadrul proiectului, structurat pe 5 etape, se vor moderniza sistemele de acces din 41 de statii, ceea ce implica si achizitia a 139 de automate moderne de vandut cartele, care pot functiona inclusiv cu POS.
In primavara acestui an Metrorex a dat in folosinta doua statii Laminorului si Straulesti, situate pe tronsonul Parc Bazilescu – Straulesti, din cadrul Magistralei 4.
In ceea ce priveste proiectul Magistralei 5, cel mai recent proiect este cel de initire a procedurii de atribuire a unui nou contract de achizitie pentru sistemul de siguranta si automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranta pentru tren si sistemul de informare dinamica pentru sectiunea Raul Doamnei-Eroilor (PS Operat), inclusiv statia si depoul Valea Ialomitei.
In aprilie, procentul de realizare a structurii de rezistenta aferenta proiectului Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei era de 87.76 %.  
INFRATRANS® se desfasoara in perioada 23-24 mai 2017, in Gara de Nord Bucuresti, si gazduieste o expozitie de standuri, de material rulant si bursa locurilor de munca, aceasta din urma fiind organizata in data de 24 mai. Evenimentul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si cu sprijinul CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER si CENAFER.

Ultimele Articole