spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

InfraTRANS 2017 si-a deschis portile

“Ajuns la a IX-a editie, INFRATRANS® 2017 gazduieste si in acest an companii de renume din domeniul feroviar care isi prezinta solutiile si produsele. De asemenea, in a doua zi a evenimentului vom organiza si Bursa Locurilor de Munca in domeniul feroviar. Infrastructura feroviara are nevoie de alocarea investitiilor pentru a se dezvolta si a raspunde cererilor de transport, dar si pentru majorarea cotei acestuia, intrucat este un mod de transport durabil,” a declarat Doru Stanescu, presedinte al Asociatiei Inginerilor Feroviari din Romania, institutie care, alaturi de Club Feroviar, organizeaza INFRATRANS® in zilele de 23-24 mai, in Gara de Nord Bucuresti.
Tot in cadrul deschiderii evenimentului, Victor Badea, director general al Autoritatii Feroviare Romane, a precizat ca AFER si companiile din industrie au nevoie de continuarea unui parteneriat care sa asigure buna functionare a sistemului feroviar si care contribuie la implementarea eficienta a noilor legislatii europene. “Pentru a reusi in formarea unui sistem feroviar integrat, calitativ si care sa se dezvolte in permanenta, este nevoie de formarea unui parteneriat puternic intre AFER si companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.” a precizat Badea.
INFRATRANS® se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si cu sprijinul CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER si CENAFER. Evenimentul consta in expozitia de standuri, de material rulant si Bursa Locurilor de Munca.
In cadrul expozitiei de standuri, sunt prezente urmatoarele companii: Alstom, Astra Vagoane Calatori, Atelierele CFR Grivita, Dual Man, Elmet Group, ISAF, GFR, FCC Construccion, Novatech, Ronera Rubber, Strail, India Thermit Group, Swietelsky, Untel, Unicom Tranzit, voestalpine VAE APCAROM, Rulmenti SA Barlad, AIFR, Club Feroviar, CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Informatica Feroviara, Electrificare CFR, Telecomunicatii CFR, AFER, CENAFER, METROREX, Railway PRO.

In cadrul Garii de Nord Bucuresti materialul rulant va fi expus la Linia 12, Linia 13 si Linia 14:
•     la linia 12, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa “CFR Marfa” SA  cu o locomotiva electrica 529, o locomotive DA 1277, un automotor 773 si un vagon UAGPS
•    la linia 13, producatorul de material rulant Astra Vagoane Calatori cu noul sau tren, Transcarpatic, un tren modern, de conceptie proprie, care circula de cateva luni pe ruta Arad – Bucuresti.
•    la linia 14, Trenul Regal, care va putea fi vizitat, contra cost, in ambele zile ale evenimentului.

In a doua zi a evenimentului (24 mai, 2017) se va desfasura Bursa Locurilor de Munca in domeniul feroviar – Targ de joburi si cariera va avea loc in Salonul Regal, in intervalul orar 11:00-16:00. Printre companiile care si-au anuntat posturile libere in vederea angajarii, se numara ISAF, voestalpine VAE APCAROM, FCC Construccion, GFR, Novatech, Unicom, CFR Calatori, CFR Marfa, Informatica Feroviara, iar alte companii participante sunt: Alstom, Astra Vagoane Calatori, Ateliere Grivita, Strail, Swietelsky, CENAFER, CFR SA, Electrificare CFR, Telecomunicatii CFR.

Ultimele Articole