spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

InfraTRANS 2017: CFR Calatori vrea sa isi optimizeze serviciile de transport

“CFR Calatori intentioneaza sa identifice solutii care sa se reflecte in serviciile oferite, care sa raspunda necesitatilor pasagerilor si in acelasi timp sa determine la cresterea cotei transportului pe calea ferata. Transportul feroviar contribuie la dezvoltarea intregului sistem de transport, a industriilor conexe, iar ca urmare, are un mare aport la dezvoltarea economica,” a declarat Iosif Szentes, directorul general al operatorului CFR Calatori in cadrul evenimentului INFRATRANS®, organizat de Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania si Club Feroviar.
CFR Calatori incearca sa isi  dezvolte si optimizeze serviciile furnizate pasagerilor, unul din importantele proiecte ce urmeaza sa fie demarate fiind achizitia de material rulant. Conform estimarilor, pentru a raspunde necesitatilor de mobilitate, in prezent este nevoie de achizitia a peste 100 de rame electrice si diesel care vor fi puse in circulatie pe liniile cu legaturi catre principalele orase ale Romaniei. CFR Calatori a anuntat in aprilie ca propune o alocare de la bugetul de stat de peste 2 miliarde de lei (437,7 mil euro) si identificarea altor resurse financiare pentru acoperirea necesitatii investitionale in proiectul de achizitie a vehiculelor.
In prezent, parcul de material rulant al companiei este format din 1532 de unitati din care 1050 de vagoane de diferite tipuri, 126 automotoare, 8 rame electrice si 348 locomotive.

Desfasurat in perioada 23-24 mai 2017, in Gara de Nord Bucuresti, INFRATRANS® 2017 este structurat in trei parti: expozitia de standuri, expozitia de material rulant si bursa locurilor de munca. Evenimentul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si cu sprijinul CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER si CENAFER.
 

Ultimele Articole