spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Infrastructura internationala de metrou automat va creste de patru ori

dubaiPana in 2025, infrastructura internationala de metrou automat va creste de patru ori, dezvaluie un studiu realizat recent de UITP. In 2025, Asia, Europa si Orientul Mijlociu vor reprezenta 32%, 31% si respectiv 24% din infrastructura automata totala. China a anuntat deschiderea primei sale linii complet automate pentru sfarsitul lui 2017, o miscare importanta care ar insemna o crestere si mai mare in cazul in care China alege automatizarea pentru numeroasele sale sisteme in curs de dezvoltare.
Metroul automat se bucura de o crestere la nivel international iar lungimea infrastructurii a crescut cu 17% incepand din 2014 conform unui nou studiu elaborat de UITP.
In prezent, exista 53 de linii complet automate in lume cu o lungime totala de 789 km in 36 de orase. Asia este regiunea cu cele mai multe astfel de linii, 42% din km de infrastructura automata totala, urmata de Europa (34%) si America de Nord (13%). In ultimul deceniu, America Latina si Orientul Mijlociu au dezvoltat linii automate, Orientul Mijlociu cunoscand o dezvoltare accentuata. Jumatate din infrastructura de metrou automata se gaseste in patru tari: Franta, Corea de Sud, Singapore si Emiratele Arabe Unite. La nivelul oraselor, trei orase non-europene conduc clasamentul: Singapore (82 km), Dubai (80 km) si Vancouver (68 km).

Ultimele Articole