spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Conferințele Club Feroviar. Interoperabilitatea, soluție pentru o infrastructură feroviară durabilă

”Specificațiile tehnice de interoperabilitate – soluție pentru o infrastructură feroviară durabilă” este titlul prezentării pe care directorul general al Autorității Feroviare Române (AFER), Iordan Vintilă, o va susține pe 23 martie la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

infrastructură feroviară durabilă nou director general la AFER

Desemnat Anul European al Căilor Ferate de către Parlamentul și Consiliul UE, anul 2021 are ca obiective promovarea transportului feroviar ca mod de transport sustenabil, inovator, interconectat, durabil şi sigur, evidențierea dimensiunii europene, transfrontaliere a transportului feroviar și sporirea contribuției transportului feroviar la economia și industria Uniunii Europene.

Astfel, România are oportunitatea de a îmbunătăți infrastructura de transport feroviar, pentru a o face mai eficientă și pentru a o aduce la standarde europene.

O infrastructură feroviară durabilă, în contextul unei Arii Feroviare Europene Unice

Elaborarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate în domeniul feroviar ar trebui să evolueze în funcție de dezvoltarea tehnologică, de prioritățile politice și tendințele globale de dezvoltare a infrastructurii feroviare și de creștere a gradului de interoperabilitate.

Realizarea unei Arii Feroviare Europene Unice este posibilă numai în contextul asigurării unei infrastructuri feroviare bazate pe interoperabilitatea tehnică și pe siguranța feroviară și al respectării unor principii de bază care să asigure facilitarea schimbului comercial, facilitarea unei imagini unificate și consistente a sistemului feroviar în totalitatea sa și creșterea disponibilității și a coerenței transportului feroviar. 

Ultimele Articole