spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Rachete de croazieră au lovit infrastructura feroviară din Kiev. Ce spune Vladimir Putin

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că rachete de croazieră aer-sol ale Armatei Ruse au lovit duminică infrastructura feroviară din Kiev.

Confruntări intense continuau în oraşul Severodoneţk, iar forţele ruse înaintează spre Sloviansk, a scris ministerul într-o postare pe Twitter, informează Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că armata rusă va lovi noi ţinte în Ucraina dacă ţările occidentale îi livrează Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune. Oficialităţi ucrainene au precizat că în Severodoneţk, principalul front din estul Ucrainei, unde recent Rusia şi-a concentrat forţele, un contraatac a condus la recucerirea a jumătate din oraş.

Lansatoare de rachetă britanice, pentru a proteja inclusiv infrastructura feroviară din Kiev

Potrivit AFP, Londra a anunţat luni că va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri pentru a face faţă ofensivei ruse, inclusiv pentru a proteja infrastructura feroviară din capitală.

Un comunicat al Ministerului Apărării britanic arată că aceste sisteme de lansatoare de rachete multiple (M270 MLRS) vor permite ”creşterea semnificativă a capacităţilor forţelor ucrainene”.

Decizia a fost luată în ”strânsă coordonare” cu Statele Unite, care au anunţat săptămâna trecută furnizarea de sisteme Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, ceea ce înseamnă lansatoare de rachete multiple montate pe blindate uşoare.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Ultimele Articole