INEA finanteaza un proiect feroviar in Bulgaria

21 noiembrie 2016

bulgariaInnovation and Networks Executive Agency (INEA) a acordat Bulgariei o finantare de 151 de milioane de euro pentru modernizarea sectiunii Kostenets–Septemvri a liniei feroviare Sofia-Plovdiv de-a lungul coridorului retelei centrale TEN-T Orient Est-Med.
Proiectul implica modernizarea unei sectiuni de 24,4 km de cale ferata in Bulgaria intre Kostenets si Septemvri. Odata finalizate, lucrarile de modernizare vor reduce congestia pe aceasta sectiune de linie care nu indeplineste standardele tehnice pentru transportu de calatori si de marfa.
„Proiectul face parte din cele sustinute de UE in cadrul Mecanismului de Interconectare a Europei (CEF) pentru instrumentul de transport si a fost selectat in urma cererii de propunerii pentru transport CEF 2015, care a pus la dispozitie 7,6 miliarde de euro pentru finantarea proiectelor de imbunatatire a infrastructurii europene de transport, promovarea sigurantei in transport, dezvoltarea sistemelor de transport inteligente si inlaturarea impactului sectorului asupra mediului”, a declarat Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski.