spot_img
luni, ianuarie 24, 2022
spot_img

Conducerea Căii Ferate din Moldova, interesată de industria feroviară din Belarus

Conducerea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” este interesată să studieze industria feroviară din Belarus și să atragă investiții din această țară.

Intențiile au fost expuse de Oleg Tofilat, directorul general al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Belarusului în Republica Moldova, Anatolii Kalinin.

Potrivit Ambasadei Belarusului la Chișinău, citată de site-ul Noi.md, în cadrul întrevederii, Oleg Tofilat a informat despre planurile de dezvoltare a infrastructurii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” și de consolidare a situației financiare a industriei feroviare din Moldova. A fost exprimat interesul pentru studierea experienței belaruse privind modernizarea și funcționarea industriei feroviare, precum și pentru atragerea investițiilor din Belarus.

Conducerea CFM, invitată la Minsk pentru a studia industria feroviară din Belarus

Anatolii Kalinin a menționat că Belarus are o infrastructură feroviară dezvoltată, o bază largă de producție și reparații și este gata să împărtășească evoluțiile disponibile în domeniul modernizării infrastructurii rutiere și a materialului rulant feroviar.

Pentru a extinde acțiunile reciproce și a construi o cooperare pe termen lung, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” a fost invitată, dacă este interesată, să trimită o delegație în Belarus pentru a se familiariza cu activitatea Căii Ferate din Belarus, precum și să viziteze instalațiile din Belarus de producție a traverselor, vagoanelor și transportului feroviar al Stadler Minsk.

Ultimele Articole