spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

India rămâne fără trenuri de pasageri. Circulația lor a fost suspendată până pe 31 martie

India rămâne fără trenuri de pasageri, după ce autoritățile au decis suspendarea circulației lor cel puțin până pe 31 martie, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

India rămâne fără trenuri

În India sunt 425 de cazuri de infectare și opt oameni au murit, dar țara a făcut extrem de puține teste. În celebra gripă spaniolă de la 1918 au murit 18 milioane de locuitori ai Indiei, iar căile ferate au contribuit mult la dezastru, prin propagarea virusului.

Acum, Indian Railways a anunțat că suspendă toate serviciile de pasageri cel puțin până pe 31 martie, potrivit India Today. Măsura a fost luată după ce oameni care ar fi trebuit să stea în carantină au fost descoperiți în trenuri.

India rămâne fără trenuri, pe o rețea de 115.000 km

Autoritățile au decis să închidă și rețeaua de trenuri urbane din metropola Mumbai unde 8 milioane de oameni folosesc în fiecare zi transportul feroviar, pe cei aproape 500 km de rețea. Nu de puține ori, într-o garnitură cu o capacitate de 1.800 de oameni în picioare ajung să călătorească și peste 6.000.

India are 115.000 km de cale ferată, peste 7.800 de gări și zilnic 23 milioane de oameni călătoresc cu trenul. Rețeaua a fost construită în timpul perioadei coloniale, dar rutele importante au fost modernizate și sunt și segmente destul de lungi cu viteze medii de peste 80 km/h. Pe uriașa rețea feroviară indiană circulă zilnic 12.000 de trenuri de pasageri și 7.000 de marfă.

Ultimele Articole