spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

India lanseaza un proiect pilot de transport containerizat catre Turcia

India-Turcia_Cargo+container+trainCaile Ferate Indiene intentioneaza sa lanseze un tren de containere transcontinental din Dhaka, Bangladesh, catre Istanbul, pe o distanta de 6,000 de km, care va traversa cinci tari: Bangladesh, India, Pakistan, Iran si Turcia.

O realizare importanta in cadrul proiectului este faptul ca a fost finalizata o legatura de 150 de km in Zahedan (Iran), ceea ce face posibila extinderea Coridorului Feroviar Transasiatic Sudic pana in Turcia dupa realizarea schimbului de notificari si dupa coordonarea statelor implicate.

Denumit „Coridorul ITI-DKD-Y”, acesta va avea ca punct de plecare Dhaka, prin Calcuta, Delhi, Islamabad, Tehran si va ajunge in Istanbul.

Conform declaratiilor lui Mohammad Jamshed, membru in Consiliul Administrativ pe probleme de trafic al Cailor Ferate Indiene, trenul pilot ar trebui lansat anul acesta de indata ce directorii companiilor feroviare implicate in proiect se vor intalni sa discute toate punctele de interes „Este un pas important pentru conectivitatea feroviara regionala sud-asiatica. Proiectul va demonstra lumii intregi ca poate exista un coridor comercial trans-asiatic de transport containerizat de o asemenea anvergura in sectorul feroviar”, a declarat acesta.

Ultimele Articole