marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

India dezvolta noi proiecte feroviare

06-indiaGuvernul Chhattisgarh a semnat un memorandum de intelegere pentru un joint venture cu Ministerul Cailor Ferate pentru dezvoltarea a 884 km de linii feroviare in stat. Acordul, care a avut loc in Delhi, a fost semnat de Ministrul Raman Singh, Ministrul Cailor Ferate Suresh Prabhu si Ministrul Energiei si Carbunelui, Piyush Goyal.
In cadrul Joint-venture-ului, Centrul si Statul vor colabora pentru constructia a patru coridoare feroviare. Primul va conecta Dongargarh-Kharaigarh-Kawardha de Bilaspur si se intinde pe 270 de km, cea de-a doua leaga Raipur de Jharsaguda si are 310 km, a treia leaga Ambikapur de Bawardih si se intinde pe 182 km, iar a patra este coridorul Surajpur Parsa Est Vest si masoara 122 de km.
Guvernul Chhattisgarh a incheiat deja un joint-venture cu ministerele carbunelui, feroviar si al energiei pentru constructia a 546 km de cale ferata care vor fi finalizati intre 2018 si 2921 in diferite faze.
Aceste proiecte feroviare sunt realizate pentru a corecta densitatea feroviara a Chhattisgarh care este mai putin de jumatate din media nationala in timp ce statul este unul dintre cei mai mari contribuitori in ceea ce priveste veniturile provenite din transportul de marfa.

Ultimele Articole