India acorda contract feroviar in cadrul Western DFC

15 noiembrie 2016

indiaCompania indiana Dedicated Freight Corridor Corp a acordat unui consortiu format din Mitsui & Co., Ircon International Limited si Tata Projects Limited comenzi in valoare de 49 de miliarde de yeni (459 de milioane de dolari). Comenzile sunt pentru lucrari civile si infrastructura in Statul Maharashtra de la Jawaharlal Nehru Port Trust in Mumbai la Vaitarana pe 102 km, ca partea a unui plan de constructie a unei linii de marfa dedicate intre Delhi si Mumbai prin cea mai mare zona industriala a Indiei. Diversele proiecte ale Mitsui pe Western Dedicated Freight Corridor (DFC), inclusiv contractele anterioare pentru lucrari civile si de infrastructura, semnalizare si telecomunicatii totalizeaza in prezent 164 de miliarde de yeni (1,5 miliarde de dolari).
Mitsui va fi liderul consortiului pentru proiect. IRCON si TPL vor realiza impreuna lucrari de inginerie civila si instalare de sine, folosind sine japoneze de inalta calitate.
Western DFC va fi coloana vertebrala a schemei Coridorului Industrial Delhi Mumbai (DMIC), o initiativa comuna a guvernelor japonez si indian. Pe langa reducerea incarcaturii existente pe sine, acesta va reduce timpul necesar transportului de marfa din Delhi catre mumbai de la peste trei zile in prezent la mai putin de o zi. Aceasta imbunatatire majora a eficientei logistice va avea o contributie semnificativa in dezvoltarea industriala din India.
Anterior, consortiul a primit doua comenzi consecutive pentru lucrari civile si de infrastructura acoperind doua sectiuni care totalizeaza 320 de km din Vaitarana, Maharashtra catre Sachin, Gujarat. In total, lungimea lucrarilor anterioare de constructii civile si infrastructura in cadrul proiectul mentionat mai sus este de 442 km de la JNPT (Mumbai) catre Vadodara, Gujarat, iar ruta este paralela cu proiectul trenului rapid dintre Mumbai si Ahmedabad.