marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

India a lansat un nou proiect de linie dubla

indiaMinistrul regiunii Assam (nord-estul Indiei), Sarbananda Sonowal, si Ministrul Cailor Ferate din India, Rajen Gohain, au lansat lucrarile pentru dublarea liniei feroviare de 44,92 km pe sectiunea Hojai-Lumding.
Lipsa liniilor duble in Assam a reprezentat un obstacol critic pentru deplasarea trenurilor, iar proiectele de dublare a liniei feroviare care leaga Hojai de Lumding va genera o capacitate de transport suplimentara pentru caile ferate si imbunatatirea punctualitatii in trenuri.
Ministrul Gohain a anuntat ca dublarea cailor ferate din Bongaigaon catre Guwahati via Goalpara si Digaru catre Hojai va incepe in octombrie si va fi finalizata in trei ani.
Anul acesta, guvernul a aprobat doua proiecte pentru dublarea liniilor de cale ferata Ranchi-Bondamunda si Kiul-Gaya cu o lungime totala de 282,5 km. Dublarea liniei feroviare Ranchi-Bondamunda, care se intinde pe 158,5 km va avea un cost de realizare de 257 de milioane de euro. Proiectul va fi finalizat in urmatorii sase ani.
Dublarea liniei de 124 de km Kiul-Gaya are un cost de realizare de 181 de milioane de euro. Dublarea acestei linii va decongestiona semnificativ traficul de marfa in continua crestere intre aceste sectiuni. Cel mai probabil, proiectul va fi finalizat pana in 2019-2020.

Ultimele Articole