spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

VIDEO Inconștiență la volan. Un șofer rupe barierele de la trecerea cu calea ferată

Încă o dovadă de inconștiență la volan, la trecerea la nivel cu calea ferată, a apărut în spațiul virtual. Un șofer teribilist rupe pur și simplu barierele de pe Magistrala 800 din satul Pasărea, comuna Brănești.

Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul, se arată într-o postare de pe contul de Facebook CFR Infrastructura.

Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brănești, marți, 3 august 2021, la ora 19.38, când un şofer inconştient a rupt brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală, pentru a traversa în viteză trecerea la nivel.

”Doar un miracol l-a salvat pe acest șofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h! O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, se arată în postare.

Inconștiență la volan la traversarea M800 București-Constanța

Trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a Magistralei 800 Bucureşti – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/oră.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat.

A scăpat de tren, dar s-a răsturnat pe șosea

Șoferul inconștient a evitat printr-un miracol coliziunea cu trenul, însă nu a ajuns cu bine la destinație.

La nici 4 km după ce a rupt barierele, mașina s-a răsturnat pe șosea. Potrivit unor surse, șoferul ar fi avut o alcoolemie de 1,1 la mie în aerul expirat. (A.B.)

Ultimele Articole