spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

VIDEO Inconștiență la trecerea căii ferate, în zona Andronache din Capitală

O înregistrare video în care se poate constata o crasă inconștiență la trecerea căii ferate din zona Andronache din Capitală a fost postată luni pe pagina de Facebook a CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare.

”Inconştienţă sau teribilism la trecerea la nivel din zona Andronache! Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul. Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Andronache, duminică, 19 mai 2019, în jurul orei 09:43, când un şofer inconştient forţează traversarea trecerii la nivel, prin lovirea semicumpenei aflată deja în poziţia orizontală”, se arată în postare.

Inconștiență la trecerea căii ferate. În zonă, trenurile trec cu 160 km/oră

Oficialii CFR atrag atenția că o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul. De asemenea, atfel de ”manevre” pot pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau ale pietonilor.

”O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar! Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Băneasa şi Pantelimon, la km 13+958, în zona cartierului Andronache, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h. Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, se mai arată în postare.

Ultimele Articole