spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Incident feroviar la Ploiești. O garnitură a Regio Călători a rupt linia de contact

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a fost solicitat să intervină sâmbătă seara la un incident feroviar la Ploiești, care s-a produs pe calea ferată care face legătua cu Urziceni.

incident feroviar la Ploiești pasageri transportanți de CFR Călători Eurobarometru despre drepturile pasagerilor Gara de Sud din Ploiești
FOTO cu rol pur ilustrativ

Un tren al Regio Călători a agățat și rupt cablurile de înaltă tensiune. Potrivit IPJ Prahova, citat de Observatorul Prahovean, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au fost sesizați cu privire la faptul că pe calea ferată din zona Stației C. F. Dîmbu a căzut un copac.

Față de cele sesizate s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că firul II al rețelei de cale ferată Urziceni – Ploiești Sud, în zona km. feroviar 3 +800 a fost rupt de un arbore care s-a prăbușit din cauze naturale.

Incident feroviar la Ploiești. Circulația a fost oprită pe un fir

Ulterior, crengile căzute au fost acroșate de un tren care circula din direcția Urziceni spre stația Ploiești Sud, în care se aflau 15 călători, niciunul dintre aceștia nefiind rănit, aceștia fiind evacuați din tren în condiții de siguranță.

Circulația feroviară a fost oprită, începând cu ora 20,24, pe firul II Urziceni – Ploiești Sud, pentru a se asigura intervenția echipajelor, până la remedierea defecțiunii. La locul evenimentului a fost mobilizată o autospecială pentru deblocare.

Pe ruta Ploiești Sud-Urziceni circulă zilnic opt perechi de trenuri, toate fiind operate de Regio Călători. (A.B.)

Ultimele Articole