sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

FOTO Incident feroviar grav la Pașcani. Bandaj rupt la roata locomotivei unui tren al CFR Călători

Un incident feroviar grav la Pașcani a făcut joi seara ca trenul IR 1832, care circula pe relația Cluj Napoca-Galați, să acumuleze o întârziere de peste o oră.

Incidentul, deosebit de grav, s-a produs la ora 17,11 în stația Pașcani Călători. Trenul Interregio 1832 era remorcat de locomotiva EA 513 a Depoului Cluj. La trecerea peste un schimbător de cale, la osia numărul 3 a locomotivei a apărut un bandaj rupt, iar mecanicul a solicitat locomotivă de ajutor la ora 17,14.

A fost trimisă în ajutor locomotiva EA 646 din stația Pașcani, care a remorcat garnitura, ce fusese între timp regarată.

Trenul 1832 a plecat la ora 18.12, cu o întârziere de 61 de minute. Circulatia trenurilor în stația Pașcani se face numai pe liniile 3, 4, 5 și 6, până la mutarea locomotivei EA 513 din linia 2.

Locomotiva cu bandajul rupt la roată este și acum în stația Pașcani, pe același macaz unde a survenit incidentul. Bandajul rupt a distrus practic timoneria de frână a acelei roți.

Incident feroviar grav la Pașcani. Deraierea, evitată doar printr-o minune

Specialiști din domeniul transportului pe calea ferată au explicat pentru Club Feroviar că de cele mai multe ori un asemenea incident se soldează cu deraierea locomotivei. Acum, doar o minune a făcut ca acest lucru să nu se întâmple. Incidentul s-a produs la o roată a unei osii de mijloc, pentru că dacă ar fi fost la prima roată deraierea nu ar fi putut fi evitată.

Trenul IR 1832, operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, a plecat joi la ora 9,32 din stația Cluj Napoca, cu destinația Galați, unde avea sosirea programată la ora 22,49. Însă, din cauza incidentului de la Pașcani, garnitura înregistra, la ora publicării acestei știri, o întârziere de 65 de minute.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole