spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Un constănțean a fost condamnat la închisoare pentru distrugerea unei locomotive a CFR Călători

Un constănțean a fost condamnat la închisoare pentru distrugerea unei locomotive a CFR Călători, în care a intrat cu mașina pe care o conducea.

închisoare pentru distrugerea unei locomotive modificarea Codului Rutier
Foto cu titlu ilustrativ

Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea în primă instanţă a unui bărbat de 45 de ani din Constanţa, pentru distrugere şi semnalizare falsă. Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind acuzat că, în luna martie 2015, când se afla la volanul unui automobil, nu ar fi respectat semnalele luminoase şi acustice, la o trecere la nivel cu calea ferată a Magistralei 800, Bucureşti – Constanţa, şi a pătruns în gabaritul căii ferate.

Un an și patru luni de închisoare pentru distrugerea unei locomotive

În consecinţă, automobilul a fost acroşat de locomotiva EA 819, ce tracta trenul de călători R 8034, care circula pe relaţia Constanţa – Feteşti, distrugând mai multe piese ale acesteia, informează Ziua de Constanța.

Pentru fapta sa, constănţeanul a fost condamnat la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă. Instanţa a contopit pedeapsa aplicată în acest dosar cu o altă condamnare aplicată inculpatului într-un alt proces şi a decis, în final, ca bărbatul să facă trei ani şi nouă luni de închisoare. Evident, cu executare.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Ultimele Articole