luni, iulie 8, 2024
spot_img

Începe modernizarea tramvaielor M31 din Göteborg

Grupul Škoda a început modernizarea tramvaielor M31 din Göteborg, ceea ce va asigura transportatorului suedez Västtrafik o funcționare fiabilă și sigură și va îmbunătăți confortul șoferilor și pasagerilor.

Modernizarea tramvaielor va avea loc la sediul de producție al Grupului Škoda din Ostrava până în 2028. Odată cu începerea lucrărilor, grupul a prezentat vizualizarea designului final, care va permite modernizarea tramvaielor păstrându-și în același timp look-ul original.

Noua vopsea îi va aduce mai aproape de aspectul flotei actuale a companiei de transport.

Grupul Škoda va moderniza 79 de tramvaie M31

Conform unui contract semnat cu Västtrafik, Škoda Group va moderniza 79 de tramvaie M31, care vor prelungi durata de viață cu încă 15 ani, cu o garanție a pieselor de schimb.

Una dintre modificările viitoare este instalarea unui nou sistem modern de uși electrice care să înlocuiască vechiul sistem pneumatic. Aceasta include, printre altele, trepte noi și lumini de avertizare cu LED-uri pentru a îmbunătăți siguranța.

Sistemul de frânare mecanică va fi înlocuit cu un sistem electro-hidraulic modern, ceea ce va duce și la o siguranță sporită. Noua rampă de îmbarcare pentru persoane cu mobilitate redusă este concepută pentru a rezista în condiții din zona nordică și pentru a asigura fiabilitatea, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Cabina șoferului va fi, de asemenea, recondiționată cu comenzi LED care sunt ușor vizibile chiar și în lumina soarelui, îmbunătățind mediul general pentru operatorul vehiculului. În același timp, ergonomia originală și accesibilitatea tuturor comenzilor vor fi menținute.

De asemenea, șoferii vor beneficia de un sistem nou și mai eficient de răcire și încălzire direct în interiorul cabinei.

Și habitaclul este în curs de revizie. Acesta include noi huse de scaune și instalarea de iluminare LED. Vor fi, de asemenea, modificări ale aspectului scaunelor și îmbunătățiri ale sistemului de încălzire al vehiculului.

Tramvaiele M31 din Göteborg au fost construite inițial între 1984 și 1986 și au suferit mai multe îmbunătățiri în trecut, inclusiv reparații majore la locul de producție al Grupului Škoda din Ostrava între 2011 și 2017.

„Göteborg este un oraș în expansiune, cu o populație în creștere și o cerere crescută pentru servicii de transport public. Una dintre inițiativele cheie este renovarea flotei noastre de modele M31. Acest lucru va îmbunătăți și va moderniza flota noastră de tramvaie, asigurând un serviciu mai fiabil și mai eficient pentru pasagerii noștri”, a declarat Jonas Sundgren, director de vehicule la Västtrafik.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole