spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Începe licitația de modernizare a Gării de Nord, București

Începe licitația de modernizare a Gării de Nord București, ceea ce poate fi considerat drept pas important pentru modernizarea acesteia.
CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord. După validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.
Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor.

Ce vizează lucrările

Lucrările vizează inclusiv:
– amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători;
– asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități;
– crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit;
– montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire;
– modernizarea sistemului de iluminat.

Valoare estimativă totală de 631 milioane lei

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 631.543 mii lei, echivalentul a aproape 125 de milioane de euro, din care lucrări propriu-zise de construcţii-montaj 451.835 mii lei, așa cum a mai scris Club Feroviar.

Durata de execuţie a investiţiei va fi de 46 de luni (aproape patru ani). Pentru deblocarea proiectului, s-a propus fazarea lucrărilor, în felul următor:

  • faza 1 – Consolidare, fațade, instalații, acoperiș și finisaje spații publice zona Corp A+B+C – Corp A (clădiri b-dul Dinicu Golescu) + Corp B (central, coloane, casele de bilete cls. 1) + Corp C (casele de bilete cls. 2, Calea Griviței);
  • faza 2 – linii, peroane, copertine, instalații aferente;
  • faza 3 – zona Corp Nou + parcaj (34.073+13.363mp).

Ultimele Articole