spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Încep lucrările la pasajul Drajna, peste linia București – Constanța

Mnisterul Transporturilor a semnat autorizația de construire pentru pasajul rutier Drajna, județul Ialomița, anume intersecția DN21 (Drajna – Slobozia) cu CF 800 București – Constanța.

Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Am semnat Autorizația de construire pentru pasajul rutier la Drajna, peste DN21 și CF 800. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Constructorul a promis că termină lucrările înainte de termen. Vreau să-i văd la lucru!”, a spus Grindeanu.Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralele cu CF 800. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în urmatoarele zile. Construcția supraterană va avea o lungime de 2,7km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe aproximativ 300 de metri. Absența pasajului a făcut ca la traversarea căii ferate timpii de așteptare pentru vehiculele rutiere și blocajele să ajungă și la zeci de minute.

Lucrările vor fi făcute de către Arcada Galați, iar valoarea contractului este de 98,12 milioane lei. Traseul are o lungime de 2739 m, din care pasaj denivelat 305 m. Sursa de finanțare este Fonduri Europene Nerambursabile. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Ultimele Articole