duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Încep licitațiile pentru modernizarea liniei Craiova-Caransebeș

Oficiali ai Ministerului Transporturilor au anunţat vineri că CFR Infrastructură va lansa licitaţii pentru a reabilita calea ferată pe alte trei loturi. Săptămâna viitoare încep licitațiile pentru modernizarea liniei Craiova-Caransebeș.

Lucrările sunt estimate la 10 miliarde de lei, fiind finanţate prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Transport 2021-2027, potrivit declarațiilor făcute de aceștia, informează News.ro.

„Săptămâna viitoare, pe noul exerciţiu bugetar Programul Operaţional Transport, din cele şase loturi de la Craiova la Caransebeş, pe CFR, trei dintre ele vor fi lansate în licitaţie, urmând ca în trei săptămâni să fie lansate şi celelalte trei loturi”, au spus ei.

Modernizarea liniei Craiova-Caransebeș, proiect important

De asemenea, au fost anunţate sume importante pentru Căile Ferate din Banat şi anume 27 de miliarde de lei din fonduri europene.

„Pe zona de CFR, pe toate cele trei programe europene de finanţare, POIM, PNRR şi viitorul POT, în total, pe regiunea de vest, pe Regionala CFR Timişoara, suma totală pe proiecte este de 27,52 de miliarde lei, fără TVA, proiecte de investiţii sunt bani care intră în regiunea de vest. Aici merită să amintesc două dintre aceste proiecte – legătura de la Gara de Est a Timişoarei la Aeroport este parte a PNRR, o extensie a PNRR, inclusiv în discuţiile cu autorităţile locale, Consiliului Judeţean Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara va fi finanţată prin PNRR”, au completat oficialii.

Lucrări aprobate în decembrie de Guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 28 decembrie 2022, conform Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, indicatorii tehnico-economici pentru următoarele obiective de investiţii:

– Modernizarea/reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din România – SRCF Constanţa, 4 staţii: Neptun hc, Costineşti Tabără, Ciulniţa şi Mangalia – Staţia Ciulniţa, lucrare de utilitate publică de interes naţional; Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) = 40.324 milioane lei;

– Modernizarea/consolidarea/reabilitarea Staţiei CF Gara de Nord Bucureşti – Faza 1, lucrare de utilitate publică de interes naţional. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) = 631.543 milioane lei;

– Reabilitarea liniei feroviare Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranean, lucrare de utilitate publică de interes naţional. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) = 12.494.572 miliarde lei.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole