FOTO Un nou incendiu pe calea ferată. O locomotivă a CFM a luat foc la Bălțați

11 august 2020

Un incendiu pe calea ferată s-a produs în noaptea de luni spre marți, când o locomotivă a unui tren marfar a luat foc la Bălțați, în Republica Moldova.

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din republica Moldova au fost solicitați pentru lichidarea unui incendiu la un tren de marfă, care se deplasa spre stația feroviară din localitatea Bălțați, raionul Ialoveni.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:12, informează site-ul Noi.md. Potrivit informațiilor de la fața locului, focul a cuprins locomotiva trenului marfar cu trei vagoane încărcate cu nisip și pietriș.

Incendiu pe calea ferată. Motorul locomotivei a fost distrus

Pentru stingerea incendiului de pe calea ferată, au fost mobilizate două echipaje de intervenție. Salvatorii au reușit localizarea arderii în jurul orei 22:09 și lichidarea incendiului la ora 22:27. În urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit. Potrivit reprezentanților IGSU, flăcările au distrus secțiunea motorului locomotivei.

Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști. În ultimele 24 de ore salvatorii IGSU din stânga Prutului au intervenit în 77 de situații de risc.

Parcul de material rulant al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova este foarte învechit, iar incendiile sunt foarte frecvente. Situația se va mai îmbunătăți după ce vor fi introduse în circulație cele 12 locomotive noi General Electric cumpărate cu bani europeni, care acum se află în teste.