duminică, februarie 18, 2024
spot_img

Incendiu la vagoane dezafectate în zona Podului Grant. Intervin echipajele de pompieri

Un incendiu la vagoane dezafectate în zona Podului Grant a izbucnit din nou joi la prânz, iar pompierii au intervenit pentru stingerea lui.

UPDATE. La ora 13:30, pompierii au stins incendiul care s-a produs la unele vagoane dezafectate din stația București Basarab. Nu a fost găsită nicio persoană rănit, iar circulația trenurilor de călători nu a fost afectată, a informat CFR Călători.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant. Au fost alertate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, a transmis ISU București-Ilfov.

Circulația feroviară pe fasciculul de linii care intră în Gara Basarab și Gara de Nord nu a fost afectată de acest incendiu.Incendiu la vagoane dezafectate. CFR Călători a sesizat serviciul 112

Ulterior, și operatorul feroviar de stat a postat pe site-ul propiru un comunicat de presă pe această temă: ”CFR Călători informează că astăzi, 11 ianuarie a.c., s-a produs un incendiu la 3 vagoane dezafectate din stația București Basarab. Incendiul  a izbucnit  din cauza unor persoane fără adăpost. Conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a fost avizat Serviciul de urgență 112, iar echipele de intervenție specială sunt la fața locului pentru stingerea incendiului. Din primele informații nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menționăm că circulația trenurilor nu este afectată”.

La rândul ei, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a precizat că în jurul ore 11:25 s-a produs un incendiu la un vagon dezafectat, staționat pe linia 5B din Grupa Tehnică Basarab. ”S-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea incendiului. Menționăm faptul că nu este afectată circulația trenurilor sau siguranța călătorilor”, se arată în comunicatul administratorului de infrastructură.

Din păcate, nu este primul incendiu care izbucnește la vagoanele vechi garate în zona respectivă. Ultimul incident de acest fel a avut loc pe 27 septembrie 2023, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole