luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Incendiu la un vagon cu păcură în Portul Bazinul Nou din Galați. Au intervenit pompierii

De parcă nu era suficientă deraierea de pe M100, un incendiu la un vagon cu păcură s-a produs luni dimineață în Portul Bazinul Nou din Galați.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Galați a fost anunțat, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la un vagon încărcat cu păcură, în zona Port Bazinul Nou.

Au fost trimise la fața locului patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare grea și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați.

CITEȘTE și FOTO Deraiere la Răcari, a unui tren al CFR Marfă. Transbordare auto pentru călători

Incendiu la un vagon cu păcură, localizat și lichidat de pompieri

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în zona Unicom Oil Terminal, în apropierea staței de transvazare păcură de pe linia de cale ferată.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la stația de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă și nici folosirea sistemului RO Alert pentru degajările de fum, au precizat salvatorii.

Au ars scurgeri de păcură pe o suprafață de cca 200 mp, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 mc. Cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie, care a aprins acumularea de gaze din rezervorul de plastic.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole