duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Incendiu la un automotor al Regio Călători în vestul țării. Pasagerii au fost evacuați

Un incendiu la un automotor al Regio Călători le-a dat sâmbătă dimineață bătăi de cap pasagerilor și pompierilor arădeni care au intervenit la fața locului.

Un martor a sunat la 112 și a anunțat că locomotiva unui tren a luat foc. De fapt, era vorba despre un automotor al operatorului privat de transport feroviar Regio Călători  care circula dinspre Sânnicolau Mare către Arad, iar flăcările au izbucnit la compartimentul motor.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă panica s-a instalat imediat, iar cei 40 de călători s-au dat imediat jos din tren, informează presa locală. Pompieri militari și voluntari au ajuns în scurt timp la locul incendiului și au reușit să stingă focul, înainte ca acesta să se extindă.

Incendiu la un automotor. Trenul a întârziat mai bine de o oră

”Pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unei locomotive, la ieșirea din localitatea Felnac către Arad. Pentru misiune au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă. În sprijinul forțelor au acționat și pompierii voluntari ai SVSU Felnac. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul compartimentul motor, cu degajări de fum. Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, fără a se înregistra victime”, anunță ISU Arad.

Cei 40 de călători au fost preluați și transportați la destinație de către un alt automotor, iar trenul Regio 11160 a ajuns la destinația finală, stația Arad, cu o întârziere de 78 de minute. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Ultimele Articole