spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Incendiu la Stadionul Giulești, pe calea ferată înainte de intrarea în București Nord

Un incendiu la Stadionul Giulești, pe calea ferată, a izbucnit în după-amiaza zilei de vineri, dar pompierii au intervenit operativ și flăcările au fost stinse.

incendiu la Stadionul Giulești

”Pe calea ferată au ars niște bucăți de polistiren. Totul a fost stins foarte repede. Nu a fost afectat deloc stadionul, nici bazinul de înot de lângă. S-a intervenit de urgență, nu există pagube materiale”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor președintele Clubului Sportiv Rapid, Vali Caciureac.

Incendiu la Stadionul Giulești. Nu au fost victime

Fumul gros care s-a ridicat deasupra Stadionului Rapid i-a îngrijorat teribil pe locuitorii din zona Giulești. La sosirea pompierilor, incendiul era deja stins și nu au fost victime, după cum a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov.

Lucrările de construcție a fostului Stadion Giulești au început în 1936 sub conducerea arhitectului Gheorghe Dumitrescu și sub patronajul Asociației culturale și sportive C.F.R. Doi ani mai târziu este încheiată construcția, finanțată din banii ceferiștilor. Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia Ceferiadei organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la punerea în circulație a primului tren din România.

În urmă cu doi ani de zile, vechiul stadion a fost demolat și a început construcția unuia nou, în perspectiva organizării la București a unor meciuri de la Euro 2020, competiție care a fost însă amânată pentru acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Baza sportivă aparține Ministerului Transporturilor. (A.B.)

Ultimele Articole