spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Incendiu la Piața Sudului. Două linii de tramvai și alte două de troleibuz au fost deviate

Un incendiu la Piața Sudului, mai exact la substația Nițu Vasile, a determinat Societatea de Transport București ca luni după-amiază să devieze două linii de tramvai și alte două de troleibuz.

Incendiul s-a produs la ora 16:05 și a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact în zona Piața Sudului, ducând la blocarea circulației tramvaielor liniilor 1 și 10 și a troleibuzelor liniilor 73 și 76.

Incendiul a fost stins cu sprijinul ISU București – Ilfov la ora 18:38. După lichidarea incendiului, s-au analizat toate posibilitățile repunerii pe traseu a tramvaielor și a troleibuzelor afectate. Din pacate, avaria majoră produsă în rețeaua electrică nu poate fi remediată rapid, STB SA fiind astfel în situația de a lua măsuri operative pentru ca utilizatorii transportului public să poată utiliza în continuare serviciile societății, a infomat Biroul de presă al STB.

Incendiu la Piața Sudului. Tramvaiele circulă deviat

În faza actuală, s-a identificat soluția prin care tramvaiele liniei 1 și 10 circulă de la Banu Manta, sens Romprim, deviat de la Piața Sudului, cu întoarcere la Șura Mare. Călătorii troleibuzelor liniei 73 pot utiliza varianta alternativă dată de transportul cu autobuzul liniei 313, iar cei ai troleibuzelor liniei 76 vor putea fi preluați de autobuzele liniei 381, cu un parc mărit de autobuze.

Pentru preluarea fluxului de călători la tramvaie, s-a înființat o linie navetă care circulă de la Romprim la Piața Sudului. Comisia de analiză formată din specialiștii ISU, respectiv cei ai STB SA analizează identificarea cauzelor ce au condus la acest eveniment nedorit.

Ultimele Articole