duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Incendiu la o locomotivă CFR Călători

Un incendiu a izbucnit la locomotiva electrică a unui tren în gara la Slatina Timiș, anunță ISU Caraș Severin.

UPDATE. În cele din urmă a dat și CFR Călători un comunicat pe această temă: ”Astăzi, 28 noiembrie 2022, în jurul orei 05.55, în stația Slatina Timiș, la locomotiva trenului R 9551 care circulă pe ruta Orșova – Caransebeș s-a produs defectarea însoțită de o degajare de fum. Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situații, a avizat imediat serviciul 112, după care acționat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o întârziere de 98 de minute cu o locomotivă de ajutor sosită de la Caransebeș. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare constituită în acest scop. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

Incendiu la o locomotivă CFR Călători. Pompierii au intervenit la fața locului 

Locomotiva a fost decuplată imediat de către angajații CFR, de la cele două vagoane în care se aflau 50 de călători. A acționat Detașamentul Caransebeș cu 2 autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD, informează Mediafax citată de stiripesurse.ro.
Călătorii nu au înregistrat probleme medicale. Incendiul a fost stins după aproximativ o oră de la primirea apelului de urgență. Este vorba despre trenul 9551 care circulă pe ruta Orșova – Caransebeș (plecare la 3.55).

Din Gara Caransebeș a fost alocată o locomotivă care efectuează manevrele necesare pentru degajarea liniei ferate, respectiv pentru transportul vagoanelor cu persoane la destinație. (foto generic)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole