spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Incendiu la locomotiva unui tren de călători în gara Videle. Pasagerii au fost evacuați

Un incendiu la locomotiva unui tren de călători s-a declanșat miercuri după-amiază în gara Videle de pe Magistrala 100, București-Timișoara.

UPDATE La ora 17,20 s-a reluat circulația cu tracțiune electrică la stația Videle.

Trenul aparținând operatorului feroviar de stat CFR Călători venea din direcția București și se îndrepta spre Arad.

Incendiul a izbucnit la locomotiva electrică ce tracta garnitura și s-a extins către unul din vagoane. Toți călătorii, aproximativ 250, au fost evacuați din tren. Nu au existat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu la locomotiva trenului IR 349 București Nord – Arad

CFR Călători a precizat că la trenul IR 349 care circulă pe ruta București Nord (plecare 13:25) – Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în stația Videle.

Personalul feroviar a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, avizând serviciul 112 și acționând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenție specială s-a deplasat la fața locului și a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu.

Siguranța și securitatea celor 250 de pasageri și a personalului propriu nu au fost puse în pericol, precizează conducerea CFR Călători. Pasagerii cu destinația Craiova și Filiași sunt preluați cu trenul RE 9015 București Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinația Timișoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă.

Cauzele care au generat începutul de incendiu vor fi stabilite de comisia de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Locomotiva nu mai fusese reparată din 2010

Locomotiva EA1 889 a Depoului Timișoara nu mai fusese supusă unui proces de reparații din anul 2010.

Mai exact, ultima reparație a fost făcută pe 25 iunie 2010. Locomotiva a fost fabricată în luna februarie 1990, iar ultima revizie RT a avut loc pe 28 aprilie 2022.

Ultimele Articole