vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Incendiu la locomotiva unui tren GFR cu țiței

Pericol major de explozie în județul Satu Mare. Sâmbătă în jurul orei 00.30, prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 s-a dat alarma că pe raza comunei Acâș, din județul Satu Mare, a luat foc o locomotiva a unui tren cu țiței.

UPDATE. Trenul a cărui locomotivă a înregistrat incendiu aparține operatorului privat GFR și circula de la Suplacul de Barcau la Brazi. El a fost oprit intre statiile Sarmasag si Acas cu incendiu la locomotiva si aceasta a fost detașată de tren.

La fața locului s-au deplasat multiple echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, pericolul fiind unul major, având în vedere că în zonă sunt zeci de case de locuit, potrivit publicației presasm.ro, preluată de Club Feroviar. Au fost chemate la fața locului echipaje de pompieri din județul Satu Mare și Sălaj. Zona este închisă total de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, iar forțele de intervenție ale Pompierilor încearcă să țină situația sub control.

”Incendiu la o locomotivă de tren cu țiței, între localitățile Acâș și Supur. Trenul are în componență 19 vagoane cu țiței, s-a reușit îndepărtarea locomotivei de vagoane. A fost anunțat dispeceratul CFR. Se deplasează 2 autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 12 subofițeri”, a comunicat formația de pompieri.

ACTUALIZARE, ora 09.00: Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la compartimentul de ventilare (conductor electric deteriorat și neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere).

Ultimele Articole