marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO. Incendiu la locomotiva unui tren al CFR Călători. A ars compartimentul motor

Un incendiu la locomotiva unui tren operat de SNTFC CFR Călători a făcut ca garnitura să parcurgă cei 156 km de traseu în șase ore.

În dimineața zilei de luni, 14 august, în jurul orei 03:00, pompierii militari au intervenit în Oradea, strada Santăului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Halmeu, informează site-ul local Bihor Online.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 03:00, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ echipajele Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Incendiu la locomotiva trenului R 4331. Șase ore pe 156 km

”Locomotiva avea atașate trei vagoane în care se aflau aproximativ 20 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului și asigurarea măsurilor de siguranță pentru tractarea trenului până în Gara Episcopia. Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un scurtcircuit”, a transmis ofițerul de informare al ISU Bihor, sergent major, Alina Butaci.

În urma producerii evenimentului, a ars compartimentul motor. Trenul implicat în acest pocinog este Regio 4331, care a plecat din stația Oradea la ora 2:45 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Halmeu, la ora 6:43. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, căci, potrivit datelor oficiale ale CNCF CFR SA, garnitura a avut o întârziere de 120 de minute. Cum timpul ”oficial” de parcurs era de trei ore și 58 de minute, rezultă că cei 156 km dintre Oradea și Halmeu au fost parcurși în șase ore.

Ultimele Articole