spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Incendiu la locomotivă pe Valea Jiului. Marfarul avea 22 de vagoane cu biocombustibil

Un incendiu la locomotivă pe Valea Jiului, pe secția de circulație 202, s-a produs în noaptea de joi spre vineri, iar pompierii au intervenit la fața locului.

Incendiul a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă operat de Transferoviar Grup, care transporta biocombustibil lichid și se deplasa de la Petroșani la Deva. Pompierii au intervenit rapid cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru a preveni o posibilă extindere a incendiului.

Din primele informații, incidentul s-a produs în urma unei defecțiuni la unul dintre motoarele electrice, astfel că locomotiva împingătoare a fost cuprinsă de fum, relatează site-ul Press Alert.

Nu mai puțin de 14 pompieri s-au deplasat la locul solicitării, mai precis la ieșirea din stația Petroșani Triaj, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, constatând faptul că locomotiva împingătoare a trenului era plină cu fum provenit de la unul dintre motoarele electrice.

Incendiu la locomotivă pe Valea Jiului. A fost întreruptă alimentarea cu electricitate

Pompierii au solicitat decuplarea liniei de contact, după care au acționat cu mijloace de primă intervenție, informează Realitatea TV.

Pentru a se evita o posibilă extindere a incendiului, locomotiva a fost decuplată de la garnitură și trasă la o distanță de siguranță. Asta și deoarece în cele 22 de vagoane ale garniturii era transportat biocombustibil lichid. Pompierii au însoțit locomotiva până la locul de garare, pentru a preîntâmpina alte situații de risc.

Ultimele Articole