sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Degajare de fum la locomotivă în stația Timișoara Nord. Trenul a plecat cu întârziere spre Iași

O degajare de fum la locomotivă s-a produs duminică după amiază în stația CF Timișoara Nord, motiv pentru care trenul a plecat spre destinație cu o întârziere de aproape jumătate de oră.

UPDATE. Un martor al evenimentului a precizat pentru Club Feroviar că au ieșit scântei din cauza cuplei IT, iar locomotiva a fost scoasă din garnitură și după în depou. Trenul a plecat din stația Timișoara Nord cu o întârziere de 26 de minute.

Incendiul a izbucnit la locomotiva EA 564, aflată la tracțiunea trenului Interregio Night 1765, care ar fi trebuit să plece la ora 14,40 din Gara de Nord din Timișoara, cu destinația finală Iași, unde ar fi trebuit să sosească luni dimineață la ora 7,22.

Din primele informații, se pare că incendiul a pornit de la unul dintre motoarele de tracțiune ale locomotivei operate de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA și a ajuns la transformatoare. La ora publicării acestei știri, trenul IRN 1765 avea o întârziere de 30 de minute în parcurs, potrivit site-ului oficial al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Degajare de fum la locomotivă. Reacția lui Dumitru Anchidin: trebuie demis Traian Preoteasa

incendiul de la Ploiești SudReacția lui Dumitru Anchidin, fost director zonal al CFR Călători și CFR Marfă, nu a întârziat să apară: ”Iată că nici nu a trecut o săptămână de când <GRADULATORUL> Preoteasa Traian a luat măsuri pentru că evenimente similare celor de la Făurei, Galați și de altă natură să nu se mai repete, și deja chiar se vede <eficiența> acestora: locomotivele CFR Călători iau foc în continuare! Una dintre problemele frecvente la CFR Călători pe care am anticipat-o și semnalat-o în ultima mea intervenție, dar și în cele anterioare, este incendierea locomotivelor care se află în serviciu în timp ce remorchează trenuri ocupate de călători.

Regret că am avut din nou dreptate!

Acest tip de incident poate genera prin extindere și incendierea vagoanelor ocupate de pasageri. Cauza este aceeași și anume, <subfinanțarea> mentenanței de chiar Preoteasa Traian, responsabil direct de acest capitol al managementului, care nu este și nici nu vă fi capabil să înțeleagă prioritatea și importanța vitală a acesteia, mai ales în condițiile unui parc de material rulant învechit, care și-a depășit de mult durata de exploatare. Deci, distanța până la o nenorocicire este infimă.

Cu cât se amână înlăturarea <GRADULATORULUI> de la conducerea companiei CFR Călători cu atât mai mult crește riscul unei catastrofe pe calea ferată. În concluzie, este necesar că factorii decizionali să dispună ca în regim de urgență să fie desemnat un alt director general, care să aibă ca prioritate aplicarea de măsuri eficiente în regim de urgență pentru a preveni astfel de incidente/accidente feroviare.

Precizez că este absolut obligatoriu pentru noul director general să își formeze din prima zi o nouă echipa de conducere, la care Direcția de Material Rulant trebuie să fie cap de afiș.

Actualul director MR (Mihai Victor-Manole – n.red.) nu reprezintă altceva decât dezastrul de la CFR Marfă transferat la CFR Călători, iar alte comentarii sunt de prisos”.

Ultimele Articole