marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

FOTO-VIDEO Incendiu la locomotiva unui tren de marfă în stația Dumbrăveni, pe M300

Un incendiu la locomotiva unui tren de marfă a izbucnit sâmbătă după-amiază în stația CF Dumbrănei din județul Sibiu, pe Magistrala feroviară 300.

UPDATE. La ora 14.42 s-a repus sub tensiune linia de contact pe intervalul de stații Mediaș – Dumbrăveni (Firul 2) și pe liniile 3 și 4 din stația Dumbrăveni, circulația trenurilor de călători desfășurându-se în condiții normale de trafic. Vagoanele trenului privat de marfă, a cărui locomotivă a luat foc, sunt staționate pe linia 2, trenul urmând să fie reînscris în circulație, după sosirea unei alte locomotive. Locomotiva arsă a fost decuplată din garnitura de marfă și garată pe o altă linie.

UPDATE. Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, a venit cu precizări: ”În stația Dumbrăveni, mecanicul unui tren privat de marfă a anunțat, în jurul orei 12.30, că are degajare de fum la locomotivă, urmată apoi de incendiu cu flacără. Pentru accesul și intervenția pompierilor, personalul feroviar al stației a scos de sub tensiune linia de contact, astfel încât echipele ISU să poată acționa pentru stingerea incendiului. În intervalul 12.30 – 14.05 a fost închis total traficul pe raza stației Dumbrăveni, pentru intervenția ISU. De la ora 14.08, trenurile IR 1735, care a staționat temporat în Daneș, de la ora 13.02, și IR 1743, care a staționat temporar în gara Mediaș de la 13.05, circulă dublate cu locomotivă diesel pe intervalul CF Daneș – Mediaș. Mentionez faptul că tenul privat de marfă este încărcat cu bușteni și circulă pe relația Curtici – Sfântu Gheorghe”.

UPDATE. Trenul 1734 staționează în Mediaș și 1735 în Sighișoara, până la lichidarea incendiului, au transmis responsabilii SNTFC CFR Călători.

Pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni intervin în gara Dumbrăveni unde au fost semnalate flăcări și degajări de fum la locomotiva unui tren de marfă, încărcat cu material lemnos, transmite Ziarul Unirea. Locomotiva aparține Rail Force, societatea care face parte din același grup cu Regio Călători.

La fața locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere, o autocisternă, un echipaj SMURD și SVSU Dumbrăveni. Incendiul se manifestă la locomotivă cu flacără și degajări de fum. La momentul publicării acestei știri se acționa pentru localizarea și lichidarea incendiului astfel încât să nu se extindă la restul vagoanelor. Din fericire nu sunt semnalate victime.

„La acest moment se lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului astfel încât să nu se extindă la restul vagoanelor. Din fericire nu sunt semnalate victime şi nici alţi pasageri în gară”, a transmis ISU Sibiu.

Ultimele Articole