spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

Incendiu la locomotiva unui tren marfar încărcat cu cereale. Circulație oprită pe Magistrala 900

În cursul după-amiezii de joi avem circulație feroviară oprită pe Magistrala 900, din cauza unui incendiu la locomotiva unui tren marfar încărcat cu cereale.

incendiu la locomotiva

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala de cale ferată 900, la kilometrul feroviar 435+100 de metri, în zona stației CF Luncavița (județul Caraș-Severin), la locomotiva marfarului 60516-1, care circulă pe relația Constanța – Timișoara Nord, a izbucnit un incendiu. Trenul este încărcat cu cereale. Nu s-au înregistrat victime. Circulația feroviară este întreruptă”, au anunțat polițiștii.

Incendiu la locomotiva unui marfar. Echipele de intervenție sunt la fața locului

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a făcut precizări în legătură cu acest incident.

Astfel, în jurul orei 11,35, mecanicul unui tren privat de marfă a anunțat izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare a trenului.  Trenul de marfă aparține operatorului privat Tim Rail Cargo, are în compunere 40 de vagoane încărcate cu cereale și circula pe relația Constanța Port – Timișoara Nord. Incendiul a fost anunțat telefonic la 112, de mecanicul trenului.
Până la finalizarea intervențiilor desfășurate la fața locului de echipele ISU Caraș-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara asigură transbordare auto pe distanța Iablanița – Caransebeș, pentru călătorii aflați în trenurile IR 72-1, care circulă în relația București Nord – Budapesta și IR 73-2, care circulă în relația Budapesta – București Nord.
Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Timișoara sunt, de asemenea, prezente la fața locului și vor stabili condițiile de reluare a traficului pe distanța Domașnea Cornea – Porta, după stingerea incendiului, retragerea garniturii de marfă și verificarea liniei de cale ferată și a liniei de contact, în zona incendiului.
Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment şi îi asigură că personalul feroviar va interveni operativ pentru reluarea în condiții normale a traficului feroviar pe distanța respectivă.

Ultimele Articole