Incendiu la locomotiva trenului IR Dacia, București-Viena. Circulația feroviară a fost oprită

24 septembrie 2020

Un incendiu la locomotiva trenului IR Dacia, București-Viena, a izbucnit joi seara în zona gării Crăciunelu de Jos, judeţul Alba. Din primele informații, se pare că este vorba de EA 928.

incendiu la locomotiva Trenurile internaționale revin în circulație suspendă Trenul Dacia Trenul de Viena IR Dacia
FOTO cu rol pur ilustrativ

UPDATE Potrivit informațiilor furnizate de CFR Călători, între timp a fost schimbată locomotiva, dar garnitura a acumulat o întârziere de 135 de minute, potrivit site-ului cfr.ro.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române a informat că pe Magistrala de cale ferată 300, la kilometrul feroviar 380+300 de metri, în zona staţiei CF Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, trenul IR 12346-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Curtici – Viena, şi-a întrerupt deplasarea, după ce locomotiva acestuia a luat foc. Circulaţia feroviară pe Magistrala 300 este întreruptă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de Intervenţie Blaj intervine pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la compartimentul motor al locomotivei staţionate în gara Crăciunelu de Jos. “Din primele informaţii, incendiul se manifestă cu degajări de fum, fără flacără vizibilă. (…) În trenul afectat se aflau aproximativ 100 de călători, fara probleme medicale”, a transmis ISU Alba, citat de News.ro.

Incendiu la locomotiva trenului IR Dacia. Pompierii au intervenit la fața locului

Călătorii aflați în trenul internațional spre Viena s-au autoevacuat din vagoane. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, fiind trimis şi un echipaj SMURD B2, iar incendiul a fost lichidat, fără probleme deosebite. O altă locomotivă a operatorului feroviar de stat CFR Călători va prelua garnitura pentru a transporta călătorii spre destinaţie.