spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Incendiu la Institutul Matei Balș. Patru pacienți au fost transferați la Spitalul CF Witting

Un incendiu la Institutul Matei Balș a izbucnit în dimineața zilei de vineri. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe masă de oxigen. Patru pacienți au fost transferați la Spitalul CF Witting.

incendiu la Institutul Matei Balș

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Între timp, a fost descoperită și a cincea victimă. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni. Un început de incendiu a avut loc, pe 30 decembrie 2020, și la Spitalul CF Brașov.

Incendiu la Institutul Matei Balș. La Spitalul CF Witting sunt internați nouă pacienți cu Covid

incendiu la Institutul Matei Balș probleme la Spitalul CF Witting Spitalul CF Witting despre covid detașări la Spitalul CF WittingÎn urma incendiului de la Institutul Matei Balș, la Spitalul Nr. 1 CF Witting au fost transferați, în această dimineață, patru pacienți, a transmis Ministerul Transporturilor.

Dintre aceștia, doi pacienți cu forme medii COVID-19 sunt stabili, iar o pacientă în stare gravă a fost retransferată la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central. O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată și rămâne în îngrijire.

Spitalul Witting este dimensionat ca spațiu și personal pentru tratarea unui număr de 43 de pacienți COVID-19. În acest moment sunt internați nouă pacienți, în total. Managementul unității este în contact permanent cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică București fiind pregătit să ofere sprijin suplimentar, dacă va fi necesar, a precizat Ministerul Transporturilor.

Incendiu la Institutul Matei Balș. Mesajul ministrului Cătălin Drulă

”În această zi, gândurile mele şi ale echipei de la Ministerul Transporturilor sunt alături de familiile, care, în mod tragic, au pierdut rude în incendiul de la Institutul Matei Balş. Spitalul Clinic Nr. 1 Căi Ferate Witting din Bucureşti (spital suport COVID-19) este una dintre unităţile sanitare care au primit pacienţi transferaţi în urma incendiului (…) Echipa mea este în legătură cu colegii de la Ministerul Sănătății, iar infrastructura de sănătate din subordinea Transporturilor este gata să ofere sprijin oricând este nevoie.”, a scris vineri pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. (A.B.)

Ultimele Articole