spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

VIDEO Incendiu la Craiova, la fabrica lui Radu Berceanu care a produs scaunele pentru metrou

Un incendiu la Craiova a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la fabrica de piscine a fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu. Fabrica de mase plastice a produs în trecut scaunele pentru trenurile Bombardier de la metroul bucureștean.

incendiu la Craiova grevă la metroul bucureștean criza financiară la Metrorex

Flăcările au mistuit o hală de aproape 300 de metri pătraţi, situată la ieşirea din Craiova, iar pompierii s-au luptat cu focul aproape o oră şi jumătate. Fostul ministru al Transporturilor aşteaptă să afle la cât se ridică pagubele.

Incendiul a izbucnit înainte de miezul nopţii, informează Adevărul. Un nor dens de fum a acoperit toată zona în care se află societatea comercială AVI, unul dintre cei mai mari producători din ţară de piscine din fibră de sticlă. Firma lui Radu Berceanu este situată la marginea Craiovei, în zona Banu Mărăcine.  Pompierii au ajuns la faţa locului cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoplatforme de intervenţie lucru la înălţime, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Incendiu la Craiova. Focul risca să se extindă

A fost, însă, o luptă contracronometru, deoarece focul a fost la un pas de a se extinde la o încăpere în care erau depozitate mai multe tuburi de oxigen. ”Intervenţia a durat aproape o oră şi jumătate, cu posibilitatea de propagare la birouri şi o cameră în care se aflau tuburi de oxigen. Cauza incendiului va fi comunicată în cursul zile de sâmbătă, 3 aprilie”, au transmis reprezentanţii ISU Dolj.

AVI SRL, furnizor pentru Bombardier

AVI SRL, firmă al cărei patron este Radu Berceanu, a livrat către Bombardier și alte companii din industra feroviară elemente din fibră de sticlă, scaune, plafoane de interior, măști frontale și alte componente pentru ramele de tren sau de metrou.

În 2009, fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban dezaproba contractele încheiate de predecesorul său: ”Eu i-am transmis domnului Berceanu în mai multe rânduri că afacerile domniei sale sunt total imorale, chiar dacă ilegalitatea lor este greu de dovedit. Oamenii lui au aprobat contractele cu Bombardier, iar apoi am văzut că această firmă are subcontractor pe AVI. Nu știu dacă exact pentru trenurile din București”. (A.B.)

Ultimele Articole