spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Incendiu în județul Botoșani. Un tren a fost oprit pentru a nu lua foc

Un incendiu în județul Botoșani, care a izbucnit joi seara, a dus la blocarea temporară a circulației feroviare pe secția de cale ferată 608, Iași-Dângeni-Dorohoi.

A fost vorba de un incendiu de vegetație uscată, produs în satul Mateieni, comuna Dimăcheni, județul Botoșani. Circulația feroviară pe ruta Dorohoi-Iași a fost oprită timp de aproximativ 20 de minute, pentru a nu pune în pericol viața călătorilor.

”Vântul a contribuit la propagarea flăcărilor pe o suprafață de aproximativ zece hectare. La această oră, trenul s-a pus în mișcare, iar pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi sting ultimul focar. Și colegii lor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Flămânzi, intervin, la această oră, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse pe raza localităților Manolești Deal, comuna Mihai Eminescu și Boroșoaia, comuna Plugari”, a precizat locotenentul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, citată de site-ul local ZCH News.

Incendiu în județul Botoșani. Trenul R 16521 a avut o întârziere de 69 de minute

Potrivit informațiilor publice de pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, trenul Regio 16521, operat de Regio Călători, care a plecat din Iași la ora 14,20 și trebuia să ajungă la Dorohoi la ora 17,52, a sosit la destinație cu o întârziere de 69 de minute.

Pe ruta Iași-Dorohoi și retur circulă zilnic șase perechi de trenuri, toate operate de Regio Călători.

Ultimele Articole