FOTO Incendiu în halta Seleuș. Un tren al Regio Călători a fost cuprins de flăcări

14 iulie 2021

Un incendiu în halta Seleuș din județul Arad, produs la o garnitură a Regio Călători, le-a dat miercuri seara mari bătăi de cap pompierilor.

Călătorii și mecanicii au coborât singuri din tren și nu au fost răniți. Pompierii au stins flăcările și au stabilit că incendiul a fost provocat de „frecarea mecanică”.

Potrivit ISU Arad, citat de site-ul Știri p e Surse,  miercuri în jurul orelor 20,00 mecanicul trenului Regio Brad – Arad a anunțat serviciul 112 despre un incendiu izbucnit la garnitura de tren formată din două vagoane. De fapt, este vorba de trenul R  16236 , care plecase din Cermei la ora 16,25 și  trebuia să ajungă la Arad la 18,24. Potrivit datelor publice pe de site-ul companiei de in frastructură, trenul a fost anulat.

Incendiu în halta Seleuș. Salvatorii au intervenit prompt la fața locului

Trenul Regio Călători era oprit în Halta Seleuș, iar în cele două vagoane se aflau șase călători și doi angajați ai operatorului de transport feroviar care au coborât fără probleme. La intervenție s-au deplasat două echipaje ale Detașamentului Ineu, un echipaj de stingere și o echipă SMURD.

Echipajele au ajuns în 10 minute la fața locului și au reușit să stingă incendiul fără că acesta să se propage la tot vagonul. (A.B.)