miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

VIDEO Trenuri blocate la revenirea din minivacanță. Incendiu de vegetație la Fundulea

Un incendiu de vegetație la Fundulea a oprit luni seara trenurile care se întorceau de la mare cu turiștii ce petrecurseră pe litoral minivacanța de Rusalii. Și Autostrada Soarelui este blocată.

UPDATE. IC 581 este primul tren reînscris, la ora 20.22, în circulație, pe sensul spre Constanța. IR 11506 este primul tren reînscris, la ora 20.25, în circulație, pe sensul spre București. Din cauza incendiului la vegetație, care s-a extins până în zona de siguranță a căii ferate de pe intervalul Brănești – Fundulea – Sărulești, 11 trenuri de călători care au staționat temporar, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de ISU, au acumulat în total 1400 de minute de întârziere.

UPDATE. La ora 20,17 circulația feroviară a fost redeschisă, în condițiile normale de trafic, pe intervalul Brănești – Fundulea – Sărulești.

UPDATE. De la ora 18:45 s-a solicitat scoaterea de sub tensiune și a firelor de contact aferente liniilor de la 1 la 4 din stația Fundulea, precum și pe ambele sensuri (fir I și II) Brănești – Fundulea. Echipele ISU acționează în continuare pentru lichidarea incendiului.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este oprit temporar la această oră, din cauza unui incendiu la vegetație, care s-a extins până în zona căii ferate de pe intervalul CF Fundulea – Sărulești.

Echipele ISU au solicitat scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe intervalul respectiv, pentru a se asigura zona de acțiune necesară stingerii incendiului. Până la finalizarea acțiunii de stingere a incendiului, desfășurată de echipele ISU, următoarele trenuri sunt oprite temporar în stațiile adiacente sau în linie curentă: IC 581, IR 1588, IR 11086, 11682, 8010 și 11506.

Drezina pantograf a SRCF București a parcurs, pentru verificare, intervalul CF Brănești – Fundulea: pe firul I incendiul a fost stins, iar în zona căii ferate aferente firului II mai sunt câteva focare, unde actionează pompierii.

”Adresăm scuze călătorilor pentru disconfort, însă această staționare temporară este necesară pentru a se asigura accesul echipajelor ISU, care acționează cu autospeciale pentru stingerea incendiului”, se arată în comunicatul dat publicității de CNCF CFR SA.

Incendiu de vegetație la Fundulea. Trenuri CFR Călători blocate

La rândul ei, SNTFC CFR Călători a dat următorul comunicat:

”Astăzi, 24.06.2023, din jurul orei 18:00, circulația feroviară între stațiile Sărulești – Fundulea – Brănești (de pe secția Lehliu – București Nord), pe o distanță aproximativ de 14 km, este întreruptă temporar ca urmare a unui incendiu de vegetație. În prezent, trenurile de călători care tranzitează zona staționează.

Astfel, au fost afectate trenurile:
IC 581 București Nord – Constanța
IR 1588 Constanța – București Nord,
R 8010 București Nord,

Drept urmare, circulația trenurilor CFR Călători va fi afectată, înregistrându-se întârzieri.

În zona afectată sunt prezenți și pompierii militari care participă la stingerea incendiului.

Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole