VIDEO Incendiu pe calea ferată. Locomotiva unui tren de marfă a ars timp de patru ore

26 ianuarie 2020

Un incendiu pe calea ferată s-au produs duminică la primele ore ale dimineții, în județul Hunedoara, la locomotiva unui tren marfar.

incendii pe calea ferată

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o locomotivă electrică ce tracta un tren format din 40 de vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere (fără conținut la momentul incidentului) și o locomotivă Diesel, a luat foc între Merișor și Bănița. Patru ore a durat intervenția, iar mai multe trenuri care tranzitau zona au fost oprite pe traseu până la stingerea incendiului și eliminarea pericolului, informează Ziarul Unirea.

Având în vedere situația creată, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă și din ordinul prefectului s-a dispus activarea unei celule de criză cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliție Transport Feroviar și Regulator circulație CFR. La fața locului s-a deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție dl. lt.col. Achim Claudiu, prim adjunct inspector șef. În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu 2 ofițeri, 20 subofițeri , 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autosanitare SMURD. Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari. În urma evenimentului, a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate șapte trenuri de marfă și un tren de călători, staționat în gara din Petroșani – trenul Interregio 1835, în care erau 30 de pasageri.